Home » Recepten » Tijgerbrood met Prestant Wit

Tijgerbrood met Prestant Wit

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

50.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 2 % gist
750 g 1.5 % bakkerszout
26.000 g 52 % water
2.500 g 5 % Prestant Wit *

* Prestant Wit heeft een toevoeging van 3 tot 5%.

Decoratie

4.600 g 9.2 % Tijgerpap met Tijgermix

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 850 gram.
Bol- puntrijs 45 minuten.
Vormen en tijgerpap opbrengen.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 93 broden.

ca. 47 gram tijgerpap per brood

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie