Home » Recepten » Toeristenstukjes (diverse) met Schotse plaatcake

Toeristenstukjes (diverse) met Schotse plaatcake

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Schotse Plaatcake
400 g   boter
450 g   basterdsuiker
600 g   ei
500 g   water

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen 5 minuten in de 2e versnelling.
Soortelijk gewicht 900 gram/liter.

Toeristen Sinas Choco Stukjes:
140 gram Wigo Compound Sinas
200 gram Chocolade pajets puur
Basisbeslag draaien met de Compound Sinas
Beslag een mooie oranje kleur geven met oranje kleurstof. Pajets doorspatelen.
Een bakplaat van 60x40x5 cm fonceren met harde wener deeg. Prikken, en hierop een laagje Perla Amandelpan aanbrengen.
Daarbovenop het beslag verdelen en gladstrijken.

Toeristen Vruchtenstukjes:
400 gram Rozijnen
275 gram Sardimix
Basisbeslag draaien, zonder vruchten. Als het beslag luchtig is de vruchten doorspatelen.
Een bakplaat van 60x40x5 cm fonceren met harde wener deeg prikken en bestrijken met abrikozenmoes.
Hierop het beslag verdelen en gladstrijken.

Toeristen Kaneelstukjes:
50 gram Basterdsuiker
100 gram Gel Kaneel 50%
35 gram Orenta Kaneel
Basisbeslag draaien, inclusief de basterdsuiker en de Gel Kaneel.
Als het beslag afgedraait is, de kaneel nog 2 á 3 slagen laten meedraaien.
Een bakplaat van 60x40x5 cm fonceren met harde wener deeg prikken en bestrijken met Renetta appelspijs.
Het beslag hierover verdelen en gladstrrijken.
Oventemperatuur 175°C.
Baktijd 60 minuten.

Na voldoende afkoeling( 1 nacht) snijden in blokjes van 5x5cm.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie