Home » Recepten » Toscaans brood met Panomix Toscane

Toscaans brood met Panomix Toscane

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Toscane * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
200 g 2 % gist
5.000 g 50 % water

* Panomix Toscane bevat zout!

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg zetten.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 425 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Vormen als puntmodel.
Bestuiven met roggebloem.
Narijs 45 minuten.
Aan beide zijden over de lengte insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 35 broden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie