Recepten

Trakteergebak Dubbel Chocolade

Fonceerdeeg

250 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
150 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept

600 g   Double Choc Cake
130 g   water
130 g   ei

Vulling

100 g   Zeesan Neutraal
175 g   water
375 g   slagroom
375 g   Arabesque Blanc 29
1 st   vanillestokje (1 st per stuk) *

* het zwarte zaad van een half stokje

Afwerking

75 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

500 g   slagroom
200 g   fruit
Trakteergebak Dubbel Chocolade

Werkwijze

Fonceer de bodem van de kartonnen bakvorm (37 x 27,5 cm) met hardewenerdeeg.
Bestrijk het hardewenerdeeg met de Fruitful Raspberry Jam.

Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met een vlinder.
Verdeel het beslag over de Fruitful Raspberry Jam.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng het water, zaad van het vanillestokje, Zeesan Neutraal en de gemolten Arabesque Blanc 29 tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeslagen erdoor.

Verdeel de chocoladebavaroise over de cake.
Koelen en eventueel invriezen.

Afgeleren met ColdJel Neutraal.
Decoreren met slagroom en fruit van het seizoen.

Uitkomst 1 stuks (28 stuks van 5,3 x 6,8 cm)