Recepten Recepten

Tropische Vruchtenbollen

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
6.500 g 65 % water
3.000 g 30 % Muesli 30 MZ *

* Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

7.000 g 70 % Vruchtenmelange
2.500 g 25 % rozijnen
2.500 g 25 % krenten

Afwerking

922 g   Ovex Liquide (2 g per stuk)
Tropische Vruchtenbollen

Werkwijze

De Vruchtenmelange weken als rozijnen, minimaal 4- en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op platen zetten en strijken met Ovex Liquide.
Narijs 90 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 9 minuten.

Uitkomst 461 stuks