Recepten Recepten

Truffel Schnitt

Rolbeslag

2.000 g   Rolbeslag met Sachermix

Vulling 1

600 g   Fruitful Raspberry Jam

Trempeer

300 g   Trempeerlikeur met Gel

Vulling 2

300 g   Zeesan Neutraal
600 g   Minuta VV
1.200 g   water *
1.200 g   chocolade callets **
3.000 g   slagroom

* ca. 40°C
** C811 Callebaut

Afwerking

10 g   Mont Blanc cacao

Decoratie

280 g   slagroom (10 g per stuk)
280 g   ananas
140 g   choco decor
Truffel Schnitt

Werkwijze

Beleg vier Fruit Carre bakplaten van 60 x 20 cm met siliconenpapier.
Plaats een plak chocolade kapsel in de bakplaat en bestrijk deze met de Fruitful Raspberry Jam.
De tweede plak erop plaatsen en tremperen.

Meng de Minuta VV, Zeesan Neutraal en het water 40°C tot een gladde homogene massa.
Meng de gesmolten chocolade ca. 40°C erdoor.
Spatel de voor 75% geslagen slagroom er in twee gedeeltes door.
De vulling op het kapsel scheppen en aan de bovenzijde golven met een grote krabber.

Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Overstrooien met Mont Blanc Cacao en snijden in stukken van 8.5 x 20 cm.
Decoreren met een gladde dop slagroom een stukje ananas en een choco decor.

Uitkomst 28 stuks