Recepten Recepten

Tsoureki met Panomix Vienna

Recept

2.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
2.000 g 50 % bloem }
280 g 7 % gist
1.440 g 36 % water
400 g 10 % ei
200 g 5 % suiker

* Panomix Vienna bevat zout!

Decoratie

156 g   Calif. Amandel Schaafsel (6 g per stuk)
78 g   greinsuiker P2 (3 g per stuk)
Tsoureki met Panomix Vienna

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 28°C.
Afwegen 2400 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
De bolletjes als puntjes vormen en langrollen 30 cm.
Drievlechten vormen.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Amandelschaafsel en suikernibs P2.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 26 tsoureki's.