Home » Recepten » Tsoureki met Panomix Vienna

Tsoureki met Panomix Vienna

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Tsoureki met Panomix Vienna
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
2.000 g 50 % bloem }
280 g 7 % gist
1.440 g 36 % water
400 g 10 % ei
200 g 5 % suiker

* Panomix Vienna bevat zout!

Decoratie

156 g   Calif. Amandel Schaafsel (6 g per stuk)
78 g   greinsuiker P2 (3 g per stuk)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 28°C.
Afwegen 2400 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
De bolletjes als puntjes vormen en langrollen 30 cm.
Drievlechten vormen.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Amandelschaafsel en suikernibs P2.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 26 tsoureki's.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie