Home » Recepten » Tuttifruttibroodje met Panomix Kornplus

Tuttifruttibroodje met Panomix Kornplus

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Tuttifruttibroodje met Panomix Kornplus
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Kornplus * } 100%
5.000 g 50 % volkorenmeel }
600 g 6 % gist
5.400 g 54 % water
1.000 g 10 % Korent Ambacht

* Panomix Kornplus bevat zout!

Vulling

7.000 g 70 % tutti frutti
2.000 g 20 % Muesli Melange
2.000 g 20 % rozijnen

Decoratie

1.100 g   Sesamzaad

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en iets langrollen.
Decoreren met Sesamzaad.
In de Zeebonkbakblikken leggen.
Narijs 60 minuten tot bovenkant rand.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.
Rotatieoven 210°C.

Uitkomst 70 tuttifruttibroden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie