Recepten Recepten

Vika's

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
5.000 g 50 % Vikorn 50 MZ * }
400 g 4 % gist
5.000 g 50 % water
500 g 5 % Exakt Goud Crème

* Vikorn 50 MZ bevat zout!

Vulling

2.000 g 20 % geraspte oude kaas

Decoratie

2.400 g   geraspte jonge kaas
Vika's

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doordraaien.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Los laten komen en korte puntjes vormen.
Door de geraspte jonge kaas rollen en op met bakpapier beklede bakplaten zetten.
Narijs ca. 75 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 9 minuten.

Uitkomst 301 stuks