Home » Recepten » Vloerkadetten met Exakt Ambacht

Vloerkadetten met Exakt Ambacht

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Vloerkadetten met Exakt Ambacht
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
400 g 4 % gist
170 g 1.7 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
1.500 g 15 % Exakt Ambacht
500 g 5 % ei

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Beginnen met 54% water als het deeg bijna afgekneed is de rest van het water in gedeeltes toevoegen.
Deegtemperatuur 25°C.
Voorrijs 10 minuten.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes op inschietapparaten leggen.
Na 10 minuten met Carlo deppen en met een kadettensteker drukken.
Ondersteboven leggen in lange rijen.
Narijs 50 minuten.
De deegstukjes keren en op de ovenvloer schieten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 325 broodjes.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie