Home » Recepten » Volkoren grof met Protea en Bonpano Bruin N

Volkoren grof met Protea en Bonpano Bruin N

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Gebroken tarwe minimaal 6 uur weken in 60% water berekend over het gewicht van de gebroken tarwe.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 15 minuten.
Afwegen 940 gram.
Bol- of puntrijs 30 minuten.
Narijs 60 minuten.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 45 minuten.

Uitkomst 19 broden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % volkorenmeel } 100%
5.000 g 50 % gebroken tarwe }
300 g 3 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
7.000 g 70 % water
500 g 5 % Protea
300 g 3 % Bonpano Bruin N
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie