Recepten

Vruchten Smulband

Recept

10.000 g 100 % bloem
500 g 5 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
2.000 g 20 % Maestro Boterstol
1.000 g 10 % boter
400 g 4 % Amore Fruit Desem

Vulling

6.500 g 65 % Vruchtenmelange

-

4.150 g   slagroom
1.400 g   suiker
675 g   boter
Vruchten Smulband

Werkwijze

De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4- en maximaal 24 uur van te voren weken.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Plaats 10 stukjes in de ingesmeerde tulbandvormen.
Giet ca. 70 gram roommassa* over de deegstukjes
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Uitkomst 88 tulbanden.

*Roommassa:
Verwarm de slagroom met de suiker tot aan het kookpunt.
Van het vuur halen en de boter doormengen.