Recepten Recepten

Vruchtenbars

Recept

10.000 g 100 % bloem
200 g 2 % bakkerszout
600 g 6 % gist
5.600 g 56 % water
1.000 g 10 % Korent Ambacht
1.000 g 10 % Cramix Goud

Vulling

8.000 g 80 % rozijnen
2.000 g 20 % amandelstaafjes *

* geweekt

Decoratie

840 g   amandelstaafjes
630 g   suikernibs P2
Vruchtenbars

Werkwijze

De amandelstaafjes ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de amandelstaafjes.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2700 gram voor een plaat van 60x40 cm.
Opmaken als voor brood.
Deegrijs 10 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 1 cm.
Op de plaat leggen en snijden in stukken van 9,5x5 cm.
(door het mes in de olie te duwen zijn de bars na het bakken makkelijk te breken)
Strijken met Ovex Liquide.
Bestrooien met amandelstaafjes (80 gram per plaat) en suikernibs P2 (60 gram per plaat).
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 15 minuten.

Uitkomst 462 stuks