Home » Recepten » Vruchtenturfje met Maestro Boterstol

Vruchtenturfje met Maestro Boterstol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % krenten
4.000 g 40 % rozijnen

Werkwijze

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Niet te lang kneden om het inzakken na het bakken tegen te gaan.
Direct na het kneden de zuidvruchten doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 600 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Opmaken en met een kleine tussenruimte 7 broden op de Bakplaat Fruitcarré zetten.
Strijken met ei.
Voor het bakken de paasbroden insnijden als voor wenersnijders.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 60 minuten.

Uitkomst 57 broden

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie