Recepten

Winterse Anijskruidenplaatcake

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept

2.000 g   Fantasy Kruiden Cake
900 g   water
900 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

500 g   krenten
200 g   cranberry stukjes

Decoratie

600 g   anijs kruimeldeeg
200 g   greinsuiker P2
Winterse Anijskruidenplaatcake

Werkwijze

Twee platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).
Bestrijken met Fruitful Raspberry Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Als laatste de vulling doordraaien.
Verdeel het beslag over de twee platen, ca 2200 gram per plaat.
Strooi 300 Anijs kruimeldeeg en 50 gram greinsuiker per plaat

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 45 - 50 minuten.

Na het afkoelen snijden in stukken van 7 x 18 cm.

Uitkomst 16 stuks