Home » Recepten » Zacht Kleinbrood

Zacht Kleinbrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Zacht Kleinbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 283 broodjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite * } 100%
500 g 5 % gist
4.600 g 46 % water

* Panovite bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie