Home » Recepten » Zeeuwse Bolussen

Zeeuwse Bolussen

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een vrij slap goed afgekneed deeg vormen.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen (niet opbollen) en in de donkerbruine suiker voorrollen.
Daarna verder langrollen en als een spiraal vormen.
Op met Carlo gesmeerde platen zetten.
Narijs 60 minuten

Oventemperatuur 250°C
Baktijd 8 minuten.

Na het bakken de platen met bolussen direct omkeren op papier.
De platen niet schoonmaken, besmeren met Carlo en zo weer gebruiken.
De bolussen blijven dan goed vet.



Uitkomst 347 bolussen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
700 g 7 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
2.000 g 20 % Exakt Boter
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie