Home » Recepten » Zeeuwse-of blanke Speculaas

Zeeuwse-of blanke Speculaas

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

900 g   zeeuwse bloem
100 g   Romella *
600 g   boter
525 g   basterdsuiker
50 g   water
10 g   gemalen nootmuskaat
10 g   Citroenrasp
5 g   bakkerszout
4 g   ammonium

* of Beurrine

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.

Hiervan speculaasjes vormen op platen zetten en bakken.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 20 minuten.

Na het bakken overstrooien met castorsuiker.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie