Home » Recepten » ZigZag

ZigZag

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

800 g   Minuta VV
2.000 g   water
1.250 g   Perla Amandelpan

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.

Deegrust 10 minuten in de koelkast.
Alle gronstoffen van de vulling mengen tot een gladde vulling eventueel iets citroengeel (kleurstof).
Deeg uitrollen op 3 mm 45 x 55 cm (950 gram).
In het midden van de plak een baan vulling strijken van 30 x 55 cm (500 gram).

Midden door snijden en van de buiten kant af in twee slagen op vouwen.
Deze twee banen bestrijken met water en over strooien met kaneelsuiker.
Als decoratie de banen diagonaal in snijden
Rust 20 minuten.

Oventemperatuur 180 °C.
Baktijd ca.35 minuten.

Na het bakken elke baan in 11 stuks van 5 cm snijden.

Uitkomst 176 zigzags.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie