Recepten Recepten

Zoete Grissini's

Recept

500 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
500 g 50 % bloem }
50 g 5 % gist
350 g 35 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

400 g 40 % korstboter/margarine

Vulling

60 g   greinsuiker P2

Decoratie

330 g   Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel
Zoete Grissini's

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 24°C.
Voorrijs 20 minuten.
De korstboter invouwen en drie halve franse toeren geven (in drieën).
Deeg koelen en uitrollen tot een dikte van 7 mm.
De helft van het deeg bestrooien met greinsuiker P2 en dubbelvouwen.
Nogmaals uitrollen tot een dikte van 7 mm (breedte ca. 30 cm).
Boven- en onderkant plak decoreren met victoriabeslag.
Repen snijden van 1,5 cm breedte en spriraliseren.
Narijs 30 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 13 minuten.

Uitkomst 33 stuks