Recepten Recepten

Zoete Kwartjes

Recept 1

2.500 g   Panomix Vienna *
2.500 g   bloem
250 g   gist
2.000 g   water

* Panomix Vienna bevat zout!

Recept 2

2.500 g   Panomix Vienna *
2.500 g   bloem
250 g   gist
2.150 g   water
300 g   Wigo Kirschmelange

* Panomix Vienna bevat zout!

Afwerking

285 g   Ovex Liquide
Zoete Kwartjes

Werkwijze

Van de grondstoffen van beide recepten kort afgekneden degen vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Opmaken als voor brood en iets platdrukken.
Geef het deeg een rust van ca. 20 minuten in de koeling.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Vierkantjes snijden van 6 x 6 cm (ca. 20 gram).
Leg vier vierkantjes om en om in elkaar en vouw de uiteinde naar binnen tot een vierkant.
Draai de vierkantjes om en leg ze op de bakplaat.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 9 minuten

Uitkomst 190 stuks