Home » Recepten » Zonne-Mueslibrood

Zonne-Mueslibrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Zonne-Mueslibrood

Werkwijze

De Muesli Melange weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Vormen en decoreren met Zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 49 Vruchtenbroden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Zonnerond * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
5.200 g 52 % water
1.000 g 10 % Korent Ambacht

* Panomix Zonnerond bevat zout!

Vulling

3.000 g 30 % rozijnen
3.000 g 30 % Muesli Melange

Decoratie

900 g   Zonnebloempitten
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie