Home » Recepten » Zonnebolletjes Zacht

Zonnebolletjes Zacht

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Deco Zonnerond
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 287 broodjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Zonnerond * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
4.800 g 48 % water
1.000 g 10 % Exakt Ambacht

* Panomix Zonnerond bevat zout!

Decoratie

660 g   Deco Zonnerond
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie