Home » Recepten » Zonnebrood

Zonnebrood

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

8.000 g 80 % rozijnen
2.000 g 20 % Perla Extra Grof
2.000 g 20 % suikerchips

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Eerst de amandelspijs doordraaien en daarna de suikerchips en rozijnen.
Direct 300 gram afwegen voor de grote bol en 1800 gram voor de kleine bolletjes.
Bolrijs 20 minuten.
De 300 grams bol opnieuw opbollen, de 1800 grams bol verdelen en opbollen.
De 300 grams bol op de plaat zetten en daar omheen 8 kleine bolletjes plaatsen.
Bestrijken met ei en bestrooien met amandelschaafsel en kristalsuiker.
Na voldoende rijs bakken.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 41 broden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie