Home » Service van Zeelandia » Duurzame palmolie

Informatie over duurzame palmolie (RSPO)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Informatie over duurzame palmolie (RSPO)

De Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO) werkt aan het verduurzamen van de productieketen van palmolie. Bij de productie van duurzame palmolie wordt ontbossing, milieuschade, landonteigening en schending van arbeidsrechten tegen gegaan.

Sinds 2011 is de Zeelandia groep aangesloten bij RSPO. Zeelandia H.J. Doeleman is RSPO mass balance/segregated gecertificeerd voor de verwerking van duurzame palmolie. Zeelandia heeft alle producten met palmingrediënten omgezet naar 100% duurzame palm. Dit betekent dat de kwaliteit minimaal MB is en daar waar mogelijk SG. Per 1 januari 2017 is een groot deel van het Zeelandia assortiment omgezet naar RSPO SG kwaliteit. Zeelandia heeft de ambitie om in 2017 de resterende artikelen met een palmingrediënt dat momenteel niet beschikbaar is in RSPO-SG kwaliteit om te zetten naar RSPO-SG.

Meer informatie: FAQ

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie