Home » Service van Zeelandia » Bakkerstips en adviezen » Een 4-tal tips en adviezen voor gebruik van chocolade

Een 4-tal tips en adviezen voor gebruik van chocolade

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

 Chocolade is een prachtig ingrediënt voor stijlvol en verleidelijk gebak. Er zijn echter een aantal belangrijke aandachtspunten:

Opslaan van chocolade
Advies is chocolade altijd op te slaan in een koele omgeving. Bewaar chocolade niet onverpakt naast specerijen en andere prikkelende ingrediënten, aangezien chocolade gemakkelijk geuren en smaken absorbeert

Verdikken en verdunnen
Indien het nodig is om de gesmolten chocolade dikker te maken, bijvoorbeeld om het te kunnen gebruiken in een spuitzak, voeg een beetje room of boter toe (bij dezelfde temperatuur als de chocolade, maar nooit meer dan 5% van het chocolade volume).

Het maken van chocolade bonbons
Neem voldoende tijd voor het afkoelen. Maak de mallen schoon en poets ze met een handvol watten. Dit zal helpen om een glanzend oppervlak te creëren. En de afgewerkte bonbons laten zich beter lossen.

Tempereren van chocolade: Magnetron of au bain marie?
Wat is de beste manier om chocolade te smelten? Au bain marie is de klassieke methode, maar is niet zonder risico. Water en stoom, zelfs in kleine hoeveelheden, kan de kwaliteit van het eindproduct omlaag brengen. Als u voor deze methode kiest, zorg er dan een kom te gebruiken die groter is dan de pan. Hierdoor blijft de chocolade goed gescheiden van het water en is het risico voor kwaliteitsvermindering minimaal. Het gebruik van een magnetron is een veiligere optie. Zorg er wel voor dat u een lage instelling gebruikt om oververhitting te voorkomen. Roer de chocolade regelmatig, omdat magnetronwarmte niet gelijkmatig wordt verdeeld.

Voor andere vragen over het gebruik van chocolade kunt u terecht bij de bakkerijadviseurs van Zeelandia via 0800-0367.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie