Grondstofspecificaties

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Voor het samenstellen van een ingrediëntendeclaratie van het eindproduct heeft u specificaties nodig van de afzonderlijke grondstoffen. Een eindproduct bestaat uit meerdere (samengestelde) grondstoffen. Voor het maken van een ingrediëntendeclaratie is het nodig om over de ingrediëntendeclaratie van de  grondstof te beschikken waarin ook  kwantitatieve informatie is opgenomen. Ook moet de informatie over allergenen, volgens de nieuwe etiketteringsrichtlijn, bekend zijn.
Het productinformatieblad van Zeelandia bevat alle informatie die nodig is om een ingrediëntendeclaratie te maken. U kunt deze informatie opvragen bij de afdeling productinformatie. Het emailadres is productinformatie@zeelandia.nl. Op de website staan de productinformatiebladen van de standaard artikelen vermeld. Deze informatie is ook terug te vinden in SpecsPlaza, www.specsplaza.nl,  de digitale databank met specificaties van bakkerijgrondstoffen.
Voor het maken van een ingrediëntendeclaratie hebben we een instructie opgesteld.  Indien u hierover nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling productinformatie.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie