Actueel

Vegan

Vegan.

 • Uitleg over de trend
 • Ons assortiment en inspiratie
 • Verkoop in de winkel

Uitleg over de trend

Vegan wordt steeds populairder. In 2016 telde Nederland 16.000 veganisten en anno 2021 maar liefst 150.000. De trend spreekt ook niet-veganisten aan en deze groep is vele malen groter. Zij proberen minder dierlijke producten te eten en meer plantaardige producten.Wat is het verschil tussen Vegetarisme, plant-based, veganisme en flexitariër?

Vegetarisme

De voedingswijze waarbij men geen producten van gedode dieren eet. Dus geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en insecten. Men eet bijvoorbeeld wel eieren en zuivel.

Plant-based

Een plant-based voedingspatroon is gebaseerd op het eten van veel fruit, groenten, volkoren granen, zaden, ongebrande noten en peulvruchten. Om gezondheids- of duurzaamheidsredenen eten deze mensen een minimale hoeveelheid aan dierlijke producten.

Veganisme

Deze heel strikte levensstijl gaat verder. Hier draait het om een manier van leven, die de exploitatie of het misbruik van dieren uitsluit. Kort gezegd eten en gebruiken veganisten (vegans) helemaal niets van dieren. Ook niets dat van een dier afkomstig is (bijvoorbeeld gelatine, honing, wol, dons) of dat op een dier getest is (verzorgingsproducten).

Flexitariër

Steeds meer mensen geven aan flexitarisch te eten: 55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten. Ook hier geldt dat gezondheids- of duurzaamheidsredenen vaak ten grondslag liggen aan deze keuzes.

 

Ons assortiment en inspiratie

Zeelandia heeft  vegan-producten waarmee je een mooi assortiment producten kunt maken die je mag verkopen als Vegan. 

Bekijk onze  Vegan-grondstoffen

Bekijk onze Vegan recepten

EBO_200520-165.jpgEBO_200520-189.jpgEBO_200520-210.jpgEBO_200520-140.jpg

  Aanvraag met specifieke eisen.

  Ontvang je een aanvraag van een horeca of retail afnemer en moet het Vegan product aan specifieke eisen voldoen? Neem dan contact op met jouw verkoopadviseur of de afdeling Productinformatie om de mogelijkheden te bespreken. Onze afdeling Productinformatie is bereikbaar via het gratis telefoonnummer is 0800 0367. WhatsApp via 06 1338 7492 kan ook. 

   

  Tbk_Vegan.jpg

  Verkoop in de  winkel

  Vegan Promotiemateriaal.
  Om de Vegan-producten herkenbaar te maken in de winkel heeft Zeelandia promotiemateriaal beschikbaar. Standaard zijn dat stickers (doorsnede 5 cm), A4 toonbankkaarten en prijskaartjes. Je kunt deze aanvragen via jouw accountmanager of via onze klantenservice. Natuurlijk is het ook mogelijk om maatwerk te leveren. Promotie  op Maat kun je bespreken met jouw accountmanager.

   

  Tip voor het winkelpersoneel
  Vraagt de consument wat jij als bakkerij onder Vegan verstaat? Dan kun je de consument als volgt antwoorden: “Onze Vegan producten bevatten geen dierlijke ingrediënten die vermeld moeten worden in de ingrediëntendeclaratie. Wij kunnen alleen geen kruisbesmetting voorkomen met andere grondstoffen in onze bakkerij”.

   

  Vegan