Alles over oliebollen Alles over oliebollen

Alles over oliebollen

Zeelandia heeft 5 oliebollenmixen die verkocht worden onder de naam PARADE. Voor ieder wat wils, of je nu een neutrale smaak, een lichte citrus smaak of juist naar een vleugje vanille op zoekt bent. De keuze is snel gemaakt. Naast de mixen heeft Zeelandia ook twee Kwarkini-mixen en verder alles om het hele proces kloppend te maken zoals uitmuntende olie (Parade Oliebollenolie), uitstekende suiker (Mont Blanc) tot aan een emmertrolley en oliebollenmatrasjes toe. Kortom, Zeelandia is totaalleverancier, ook als het gaat om oliebollen. Je leest er alles over op deze pagina. Met Zeelandia-mixen kan het niet fout gaan zou je zeggen maar onderaan de pagina vind je ook nog video-tips waar je extra op moet letten! Nog vragen? Onze oliebollenspecialisten staan voor je klaar om alle antwoorden te beantwoorden. Je kunt ze bellen via ons gratis nummer 0800 0367. Mailen mag ook klantenservice@zeelandia.nl

Hoe bak je de perfecte oliebol?

De perfecte oliebol is het resultaat van passie, ervaring en vakmanschap in combinatie met de juiste grondstoffen en olie.

Zeelandia biedt al jarenlang een range van kwalitatief hoogwaardige oliebollenmixen met voor elk wat wils. Voor zowel handscheppen als de doseermachine. Met een vleugje citrus- of vanillesmaak, maar ook smaakneutraal voor een persoonlijke ‘touch’ van de bakker. Oliebollenmixen van Zeelandia zorgen voor gemak, tijdwinst en een constante kwaliteit.

   

Zeelandia biedt de oliebollenmixen aan onder de naam PARADE

  • Parade Oliebol
    • Parade Oliebol is geschikt voor zowel handschep als doseermachine. je dient zelf nog gist, ei en water (en de vulling) toe te voegen. We hebben er een subtiel een vanille-aroma ingebouwd. Wil je een oliebol zonder vulling? Dan zit je goed met deze mix.
  • Parade Oliebol Neutraal
    • Wil je een neutrale smaak aan de oliebol? Dan is deze mix heel geschikt. Neutraal van smaak. Dat biedt dus ruimte voor een persoonlijke touch (zoals kaneel). Gist en ei zijn ingebouwd, je hoeft alleen water (en vulling) toe te voegen. Handschep en doseermachine zijn beide mogelijk.
  • Parade Oliebol DM (Doseermachine)
    • Door het vleugje citroen/sinaasappel levert deze mix een heerlijk frisse oliebol op. Gist en ei zitten er al in, dus alleen water (en vulling) toevoegen. Handschep en doseermachine zijn beide mogelijk.
  • Parade Oliebol Krokant
    • Parade Oliebol Krokant is de basis voor oliebollen met een korst die langer krokant blijft. Het product is geschikt voor zowel handschep als doseermachine. Je dient zelf nog gist, ei en water (en de vulling) toe te voegen en er zit een klein vleugje vanille in. Parade Oliebol Krokant is ook heel geschikt voor oliebollen zonder vulling. 
  • Parade Oliebol VV
    • Parade Oliebol VV is de basis voor oliebollen met een krokante korst en heel lang zijn mooie ronde vorm vasthoudt. VV staat dan ook voor VormVast. Het product is zowel geschikt voor handschep als doseermachine. Je dient zelf nog gist, water (en de vulling) toe te voegen.

Kwarkini's

Een Kwarkini is een relatief onbekende topper. De Kwarkini (Of Quarkini zoals ze in Duitsland genoemd worden) is een uitvinding van een Duitse Zeelandia proefbakker. de naam zegt het al, Kwarkin's worden gemaakt op basis van kwark. Zeelandia heeft twee mixen. Panovitesse Kwarkini waar je zelf nog kwark (of yoghurt) aan moet toevoegen. Met de Kwarkini Compleet ga je helemaal voor gemak want daar hebben we de kwark al ingestopt. Beide soorten zijn verkrijgbaar. Het eindresultaat is nagenoeg gelijk namelijk heerlijk luchtige, smaakvolle kwarkbolletjes. Een groot voordeel is dat je Kwarkini's heel goed vanuit de vriezer kunt verkopen. Zie ook de video (waar de compleet niet in wordt meegenomen) waar Joost uitlegt hoe je een Kwarkini bakt. In de video ernaast laten we zien hoe je op een eenvoudige manier de kwarkini's kunt doseren. Automatisch doseren met bijvoorbeeld een unidos geeft een nog mooier en ronder bolletje.

   

Naast de mixen levert Zeelandia ook:

Parade Oliebollen Olie

Ze bakken het beste in Parade Oliebollen Olie. Het NBC is er helder over: het is belangrijk om de juiste frituurolie te kiezen. Parade Oliebollen Olie van Zeelandia beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Die dragen niet alleen bij aan de oliebolkwaliteit, maar leveren ook bedrijfseconomische voordelen op. Parade Oliebollen Olie wordt niet voor niets het paradepaardje onder de frituuroliën genoemd. Zuiver plantaardig, vrij van antischuimmiddelen, een langdurig stabiel rookpunt, en een snellere warmteoverdracht zijn de vier grote pluspunten. 

  • Zuiver plantaardig 
    Parade Oliebollen Olie is gemaakt van zonnebloemolie. Deze lichte, zuiver plantaardige olie versterkt de verfijnde smaak van het gefrituurde product en geeft een prettig mondgevoel. Bovendien bevat de olie vitamine E, die de olie beschermt tegen oxidatie. Verder is deze oliesoort ook een belangrijke bron van essentiële vetzuren, zoals omega-6 vetzuren. Tot slot adviseert het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën een olie met minimaal 65 procent onverzadigde vetzuren; Parade Oliebollen Olie scoort circa 85 procent.
  • Geen antischuimmiddelen 
    Er zijn verschillende kwaliteiten frituurolie. Voor Parade Oliebollen Olie zijn de kwaliteiten geselecteerd die weinig schuimvorming laten zien als de hete olie met beslag in aanraking komt. Daarom zijn aan Parade Oliebollen Olie geen antischuimmiddelen toegevoegd, ook bekend als dimethylpolysiloxaan of E900. Goed nieuws voor de consument die terughoudend is ten aanzien van E-nummers, maar ook fijner voor uzelf. Want door het ontbreken van dit additief blijft minder vocht achter bij het frituren; dat vermindert spatten en walmen.
  • Hoger rookpunt
    Temperatuur is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de olie én oliebol. Dankzij een hoger rookpunt, breekt Parade Oliebollen Olie minder snel af. Ook na veelvuldig of langdurig gebruik blijft dit rookpunt – en dus de kwaliteit - hoger dan bij de meeste andere oliën. Bij olieafbraak stijgt het DPTG-gehalte; dat veroorzaakt een vervelende bijsmaak en gezondheidsrisico’s. Bestel bij uw mixen en olie meteen de 3M-strips mee, zodat u zelf regelmatig de kwaliteit van uw frituurolie kunt controleren.
  • Warmteoverdracht 
    Dankzij de hoge kwaliteit van Parade Oliebollen Olie is de warmteoverdracht sneller dan bij andere frituuroliën, en wordt de gewenste temperatuur eerder bereikt. Ons advies is 160 °C voor Kwarkini’s en 175-180 °C voor oliebollen. Check wel regelmatig met een gekalibreerde thermometer of de ingestelde temperatuur ook echt wordt gehaald. Een te hoge temperatuur versnelt de afbraak van de olie. Ook heeft de oliebol dan al een bruine korst terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Bij een te lage olietemperatuur neemt de oliebol te veel vet op.

Gemak dient de mens!

Met de juiste tools en accessoires om je heen, bak je je oliebollen makkelijker en mooier. Daarom heeft Zeelandia naast alle ‘food’-componenten ook handige hulpmiddelen. Daarmee ben je op één adres klaar voor het hele pakket! Spaar de maanden voor december Zeelandia-emmers. Ze zijn uitermate geschikt voor het beslag.

Emmertrolley

Een simpele accessoire waar je groot plezier van hebt, deze oersterke roestvrijstalen emmertrolley op robuuste wielen.
Goed voor maximaal twee emmers met oliebollenbeslag. Dat scheelt een hoop gesjouw en gesleep.
Bovendien blijft de emmer los van de grond: een stuk hygiënischer en dé oplossing om de beslagtemperatuur
te beschermen tegen optrekkende kou.

 

Oliebollen matrasjes

Geef je oliebollen vanuit de frituurbak een zachte landing op oliebollenmatrasjes. Deze vellen van golfkarton passen precies in een kratje en dekken de harde platte bodem af, zodat de oliebollen hun mooie ronding behouden. Bovendien absorbeert het papier een deel van het overtollige vet. De papieren kanalen zorgen voor afvoer van het overige vrijgekomen vet en warmte. Topkwaliteit zit in de details!

 

Ovam Spray
Hét smeermiddel voor de trechter van het oliebollen doseerapparaat of de emmer waarin het oliebollen beslag kan rijzen. Uniek is de mogelijkheid om de spuitbus onderste boven te gebruiken. Hierdoor kan je helemaal onderin de trechter komen om de Ovam te doseren. De probleemloze doorloop van het beslag in de trechter is dan gewaarborgd

Mont Blanc

Wie oliebollen zegt (en trouwens ook kerststollen), zegt Mont Blanc. Deze decoreersuiker is letterlijk de kroon op de perfecte oliebol. 
Mont Blanc draagt niet voor niets zijn naam: het poeder steekt met kop en schouders uit boven alle andere producten in de markt. Dat komt door vier ijzersterke eigenschappen die de verwerking voor jou prettig maken en jouw product nog aantrekkelijker.

  •  Niet hygroscopisch
    Mont Blanc trekt geen vocht aan. Daardoor loopt het poeder makkelijk door handzeef of zeef in een industriële lijn. Zo ontstaat een fijne verstrooiing over de oliebollen. Gebruikt u Mont Blanc bij een product dat je invriest, zoals stollen, dan blijft het poeder mooi droog zonder klonteren of brokkelen.
  • Langer op kleur
    Mont Blanc is wit en blijft wit. In ieder geval voor een lange periode. De speciale receptuur is namelijk minder gevoelig voor de zuren van fruit en krenten in de applicaties.
  • Betere hechting
    Ook op vettere oppervlakken, zoals oliebollen en stollen, blijft Mont Blanc netjes zitten. Dus minder verspilling op de werkbank, en een aantrekkelijkere uitstraling in de vitrine.
  • Warmte-proof 
    Veel oliebollen zul je  warm in de winkel verkopen. Mont Blanc is prima bestand tegen damp zonder te verklonteren of op te lossen. 

En verder:

  • Stabiel bij diepvriezen
  • Licht vleugje vanille voor sterkere smaakbeleving
  • Geen koelend (bij)effect in de mond

 

Wat kan er eigenlijk misgaan bij het bakken van oliebollen? We laten de Do's en Don'ts zien met onderstaande video's