Home » Over Zeelandia » Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit en veiligheid

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Kwaliteit en productveiligheid zijn op alle niveaus geïntegreerd in het beleid en organisatie van Zeelandia. Dit beleid wordt jaarlijks geëvalueerd, bijgestelden vastgelegd in concrete doelstellingen en actieplannen, die gericht zijn op het continu verhogen van de klanttevredenheid.

Op het gebied van Kwaliteit & Productveiligheid beschikt Zeelandia over alle benodigde certificaten.

 • BRC. Geldig tot 04-12-2018. Verstrekt door Lloyds. Met dit certificaat voldoet Zeelandia aan de standaard voor leveranciers van levensmiddelen gesteld door het British Retail Consortium en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.
 • Riskplaza Geldig tot 14-11-2018
 • Risk Plaza is opgezet om met name de kleine bakkers te ontlasten. De overheid, het VWA, gaf waarschuwingen en zelfs boetes aan bakkers omdat zij de grondstoffen niet controleerden op voedselveiligheidsrisico's. Dit is vanuit HACCP, wettelijk verplicht. De overheid heeft weleens gezegd dat je je toeleverancier niet op z'n mooie blauwe ogen mag geloven maar zelf een verificatie, zeg controle, moet uitvoeren op de binnenkomende grondstoffen. De frequentie van dit controleren hangt af van de hoogte van het risico.
  Het maakte volgens de overheid niet uit of de toeleverancier nu ISO-, HACCP-, of BRC gecertificeerd was er moest een vorm van controle op de voedselveiligheidsrisico's worden uitgevoerd.
   
  Met het Risk Plaza certificaat is deze verplichting komen te vervallen. De overheid heeft deelgenomen aan het tot stand komen van deze norm. De grote winst is er voor de bakker. Als de bakker producten afneemt van een Risk Plaza gecertificeerd bedrijf dan is er geen enkele controle meer verplicht.
   
  Risk Plaza is gebouwd door een team van deskundigen. (overheid, wetenschappers, branche en certificeerders) Zij hebben alle voedselveiligheidsgevaren voor de bakkerijwereld in kaart gebracht en in een tabel aangegeven welke gevaren voor welke ingrediënten relevant zijn.
   
  Voor Zeelandia betreft dit 45 voedselveiligheidsgevaren. Tijdens de jaarlijkse risk plaza audit tonen wij aan dat we deze gevaren geborgd hebben om u te kunnen garanderen dat de producten die wij leveren voedselveilig zijn en dat u geen controle meer hoeft uit te voeren.
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie