Home » Recepten » Appelbeignets

Appelbeignets

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Gist in het water oplossen.
Van alle grondstoffen een beslag maken, 20% water achterhouden.
Als de grondstoffen gemengd zijn de rest van het water in gedeeltes toevoegen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 30 minuten laten rijzen en licht doorslaan.

Appelen schillen, boren en in gelijke schijven snijden.
De schijven in het beslag dompelen, uit laten lekken en in de olie aan beide zijden bruin bakken.

Olietemperatuur 180°C.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Parade Oliebol * } 100%
70 g 7 % gist
50 g 5 % ei
1.200 g 120 % water

* Pan. Oliebol bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie