Home » Recepten » Chocolade Croissants

Chocolade Croissants

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Deeg redelijk goed afkneden.
Deegtemperatuur 22°C.
Vrijwel direct de toerboter doortoeren.
3 x in drieën of 2 x in vieren.
Na een korte rust deeg uitrollen tot een plakdikte van 3 mm.
Croissants snijden, 2 staafjes chocolade opleggen en inrollen.
Na 3/4 narijs croissants invriezen.
Temperatuur -30°C.
Verpakt bewaren in de diepvries.

Uitkomst 35 croissant van 55 gram.

Afbakken, direct vanuit de diepvries met stoom.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 20 minuten.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % VG Croissant 100 * } 100%
50 g 5 % gist
470 g 47 % water
50 g 5 % ei

* VG Croissant 100 bevat zout!

Doortoeren

400 g 40 % korstboter/margarine

Vulling

70 st 7 % chocoladestaafjes
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie