Home » Recepten » Churros

Churros

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Churros

Werkwijze

Meng de grondstoffen gedurende 2 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Beslagtemperatuur 15-20°C.
Het beslag minimaal 20 minuten laten staan.
Nu het beslag in een langwerpige vorm in de olie spuiten (kartelspuit nr 10).
Dit kan met een spuitzak of een speciale doseermachine.

Door een ijzerdraadje boven de frituur te spannen kun je het beslag makkelijk afsnijden!

Olietemperatuur 170°C.
Baktijd ca. 3-4 minuten.

Decoratie 1:
Na het bakken direct door de castorsuiker rollen.

Decoratie 2:
Doorhalen in de Arabesque.

Uitkomst 34 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Panovitesse Kwarkini
700 g   water

Decoratie 1

170 g   castorsuiker (5 g per stuk)

Decoratie 2

340 g   Arabesque Noir 72 (10 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie