Home » Recepten » Ciao, Focaccia

Ciao, Focaccia

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   HWP Poeder
500 g   Perla Amandelpan
250 g   boter
200 g   bloem
100 g   ei

Vulling

1.000 g   Rap
250 g   boter
70 g   Wigo Compound Sinas
100 g   Bianca
100 g   water
25 g   suiker

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen op 5 mm en plakken steken van 18 cm.
De helft van de plakken natmaken en bestrooien met een mengsel van gehakte amandelen en Bakfee.
Afbakken in ringen.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 20 minuten.

De ringen verwijderen en de deksels warm snijden.

Rap en water van 50°C mengen en aan de warme massa de zachte boter en Wigo Compound Sinas toevoegen.
Bianca en water opkloppen, de suiker als schiftsuiker toevoegen, dit mengen met bovenstaande massa.

Deze vulling in ringen van 18 cm gieten en oplaten stijven in de koeling.

Afwerking:
Op de bodem een vulling leggen en daar bovenop een in punten gesneden deksel.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie