Recepten

Crackers met Panomix Vikorn

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vikorn * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
60 g 3 % gist
720 g 36 % water
100 g 5 % ei
200 g 10 % boter
100 g 5 % Exakt Ambacht

* Panomix Vikorn bevat zout!

Crackers met Panomix Vikorn

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deeg verdelen en opmaken als brood, aanpassen aan de bakplaat.
Voor een bakplaat van 60 x 80 is dat 1800 gram deeg.
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2,5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
E.v.t. nat maken en bestrooien met Sesamzaad of Zadenmix.
Narijs 25 minuten.
Baktijd 40 minuten.
Oventemperatuur 190°C. aflopend.
De laatste 5 minuten de schuif open.

Uitkomst 130 stuks.

 NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Vikorn niet van toepassing.