
Crackers met Panomix VikornVolkoren
Crackers met Panomix VikornVolkoren
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix VikornVolkoren * | } 100% |
1.000 g | 50 % | volkorenmeel | } |
60 g | 3 % | gist | |
800 g | 40 % | water | |
100 g | 5 % | ei | |
200 g | 10 % | boter | |
100 g | 5 % | Exakt Ambacht |
* Panomix VikornVolkoren bevat zout!
Decoratie
345 g | Deco VikornVolkoren (3 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deeg verdelen en opmaken als brood, aanpassen aan de bakplaat.
Voor een bakplaat van 60 x 80 is dat ca. 1800 gram deeg.
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2,5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 x 6 cm.
Nat maken en bestrooien met Deco VikornVolkoren.
Als decoratie kan ook Zadenmix, sesamzaad of Zonnebloempitten gebruikt worden.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 190°C. aflopend.
Baktijd 40 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.
Uitkomst 115 (65 stuks per plaat van 1800 gram)
NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Vikorn niet van toepassing.