Home » Recepten » Crackers met Panovite Oat Bran

Crackers met Panovite Oat Bran

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
In verband met een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deeg verdelen en opmaken als brood, gewicht aanpassen aan de grootte van de bakplaat.
Voor een plaat van 60 x 80 cm is dat 1800 gram deeg.
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2,5 mm.
Op platen met siliconenpapier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
Strijken met ei en bestrooien met Zadenmix.
Narijs 25 minuten.
Baktijd 35 minuten.
Oventemperatuur 190°C aflopend.
De laatste 5 minuten de schuif open.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Panovite Oat Bran * } 100%
30 g 3 % gist
360 g 36 % water
50 g 5 % ei
50 g 5 % Exakt Ambacht
100 g 10 % boter

* Panovite Oat Bran bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie