Home » Recepten » Crackers met Panovite Prokorn

Crackers met Panovite Prokorn

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deeg verdelen en opmaken als voor brood, gewicht aanpassen aan de grootte van de bakplaat.
Voor een plaat van 60 x 80 cm is dat 1800 gram deeg.
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2,5 cm.
Op platen met siliconenpapier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 x 6 cm.
Strijken met ei en bestrooien met Prokorn Decogries.
Narijs 25 minuten.

Baktijd 35 minuten.
Oventemperatuur 190°C aflopend.
De laatste 5 minuten met de schuif open.

NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Prokorn niet van toepassing.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Panovite Prokorn * } 100%
30 g 3 % gist
450 g 45 % water
50 g 5 % ei
50 g 5 % Exakt Ambacht
100 g 10 % boter

* Panovite Prokorn bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie