Recepten

"Do The Mojito" Cake

Recept

1.000 g   Fantasy Lemon Cake
350 g   ei
150 g   Muffinolie *
250 g   water
20 g   Sosa, Menta Verda Natural
50 g   Gel Rhum 50%

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Decoratie 1

30 g   Dip Mojito

Afwerking 1

120 g   Paletta Spray Neutraal

Afwerking 2

160 g   Dip Mojito
"Do The Mojito" Cake

Werkwijze

Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Spuit cakeblikken (18 cm) met Carlex Spray en voorzie ze van een laagje bloem.
Hierdoor gaat de cake mooi koppig bakken en zullen de citroenstukjes minder aan het blik kleven.
Vul de blikken met 440 gram beslag.

Om een gegarandeerd mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje
een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten, of insteken met een geoliede krabber.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 50 minuten.

Na het lossen en afkoelen decoreren met streepjes Dip Mojito.
Vervolgens de bovenzijde afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Invriezen en bevroren de zijkant door de Dip Mojito halen.

Eventueel afwerken met een blaadje mint en een schijfje limoen

Uitkomst 4 stuks