
Eindejaarsknaller
Eindejaarsknaller
Recept 1
800 g | Kanomix | |
320 g | boter | |
160 g | bloem | |
32 g | Citroenrasp | |
80 g | water | |
8 g | bakkerszout | |
140 g | Cacao |
Recept
500 g | Zeesan Strawberry | |
625 g | water | |
2.500 g | slagroom |
Afwerking
1.750 g | ColdJel Ivoor (25 g per stuk) * |
* rood gekleurd
Decoratie
140 g | Scaldis Puur (2 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 3,5 mm.
Snijden in 11 x 3 cm en op platen zetten.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 18 minuten.
Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.
Bekleed de binnenkant van een pvc buisje (lengte 11 en doorsnede 3 cm) met plastic folie.
Vul de buisjes met de aardbeienbavaroise.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De bevroren bavaroise lossen en doorhalen met de gekleurde ColdJel.
Op de gebakken deegplakjes zetten en decoreren met een lontje van Scaldis Puur.
Uitkomst 70 stuks