Recepten

Eindejaarsknaller

Recept 1

800 g   Kanomix
320 g   boter
160 g   bloem
32 g   Citroenrasp
80 g   water
8 g   bakkerszout
140 g   Cacao

Recept

500 g   Zeesan Strawberry
625 g   water
2.500 g   slagroom

Afwerking

1.750 g   ColdJel Ivoor (25 g per stuk) *

* rood gekleurd

Decoratie

140 g   Scaldis Puur (2 g per stuk)
Eindejaarsknaller

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 3,5 mm.
Snijden in 11 x 3 cm en op platen zetten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 18 minuten.

Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.
Bekleed de binnenkant van een pvc buisje (lengte 11 en doorsnede 3 cm) met plastic folie.
Vul de buisjes met de aardbeienbavaroise.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

De bevroren bavaroise lossen en doorhalen met de gekleurde ColdJel.
Op de gebakken deegplakjes zetten en decoreren met een lontje van Scaldis Puur.

Uitkomst 70 stuks