Recepten

Empileur Karamel Crème Brûlee

Bodem

700 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept 1

800 g   Fantasy Karamel Cake
200 g   water
200 g   ei
200 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

250 g   Moscalux
250 g   ei
500 g   Kruimeldeeg met Kanomix

Recept 3

700 g   Crème Brûlée
1.750 g   melk
1.750 g   slagroom

Afwerking

400 g   ColdJel Neutraal
10 g   Wigo Compound Caramel
Empileur Karamel Crème Brûlee

Werkwijze

Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met hardewenerdeeg dikte 2 mm.
Het hardewenerdeeg uitsteken met het rationeel banketframe.

Meng alle grondstoffen gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergarde.
Verdeel het beslag in het frame en afstrijken met afstrijker 4 cm, bak de cake in het frame.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 165°C.
Baktijd 30 minuten.

Voor het rolbeslag: doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Moscalux, het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen. Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Verdelen met strijker 4,5 in het frame en het kruimeldeeg erover verdelen.

Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 230°C
Rotatieoven ca. 210°C
Baktijd: ca. 8 minuten.

Kook de slagroom en melk, strooi hierin Crème Brûlée en roer tot een gladde massa.
Laat het even tot aan de kook komen. Schenk 1/3 van de Crème Brûlée op de gebakken karamelbodem.
Laat in de koelkast stevig worden.
Dek af met het rolbeslag, met het kruimeldeeg naar beneden.
Vul af met de rest van de Crème Brûlee.

Vries in.

Werk af met gemarmerde ColdJel Karamel.

Uitkomst 1 Banketframe (50 stuks)