
Empileur Karamel Crème Brûlee
Empileur Karamel Crème Brûlee
Bodem
700 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept 1
800 g | Fantasy Karamel Cake | |
200 g | water | |
200 g | ei | |
200 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Recept 2
250 g | Moscalux | |
250 g | ei | |
500 g | Kruimeldeeg met Kanomix |
Recept 3
700 g | Crème Brûlée | |
1.750 g | melk | |
1.750 g | slagroom |
Afwerking
400 g | ColdJel Neutraal | |
10 g | Wigo Compound Caramel |

Werkwijze
Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met hardewenerdeeg dikte 2 mm.Het hardewenerdeeg uitsteken met het rationeel banketframe.
Meng alle grondstoffen gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergarde.
Verdeel het beslag in het frame en afstrijken met afstrijker 4 cm, bak de cake in het frame.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 165°C.
Baktijd 30 minuten.
Voor het rolbeslag: doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Moscalux, het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen. Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Verdelen met strijker 4,5 in het frame en het kruimeldeeg erover verdelen.
Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 230°C
Rotatieoven ca. 210°C
Baktijd: ca. 8 minuten.
Kook de slagroom en melk, strooi hierin Crème Brûlée en roer tot een gladde massa.
Laat het even tot aan de kook komen. Schenk 1/3 van de Crème Brûlée op de gebakken karamelbodem.
Laat in de koelkast stevig worden.
Dek af met het rolbeslag, met het kruimeldeeg naar beneden.
Vul af met de rest van de Crème Brûlee.
Vries in.
Werk af met gemarmerde ColdJel Karamel.
Uitkomst 1 Banketframe (50 stuks)