Home » Recepten » Fiesta Picante broodjes

Fiesta Picante broodjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname het deeg iets langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1200 gram voor 30 stuks.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met pikant Decoratie-Maïs of geraspte kaas.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 38 broodjes.

Van dit recept zijn ook pikante stokjes te maken afweeggewicht 250 gram.

Uitkomst 6 stokjes.

Pikant Decoratie-Maïs:
Voor het decoreren van pikante maïsbroodjes met Fiësta Picante kan men pikant Decoratie-Maïs maken.
Hiervoor neemt men:
1 kg Decoratie-Maïs en 150 gram cajunkruiden.
Dit goed met elkaar vermengen.
Met dit mengsel kan men nu de broodjes decoreren.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Fiesta Picante * } 100%
30 g 3 % gist
500 g 50 % water

* Fiesta Picante bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie