Recepten

Knusperstangen met Jung Kornkrüstchen

Recept

500 g 25 % Jung Kornkrüstchen * } 100%
1.500 g 75 % bloem }
60 g 3 % gist
1.100 g 55 % water
40 g 2 % Jung Combimalz GOLD

* Jung Kornkrüstchen bevat zout!

Doortoeren

650 g 32.5 % korstboter/margarine

Decoratie

100 g 5 % Blauwmaanzaad
125 g 6.2 % Sesamzaad
Knusperstangen met Jung Kornkrüstchen

Werkwijze

Jung Kornkrüstchen en 500 gram water mengen.
Rusttijd 60 minuten.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed koel deeg vormen.
Voorrijs 10 minuten.
Korstboter in vouwen.
Drie halve franse toeren geven (= in drieën).
Tussen de toeren 10 minuten rust geven (koelen).
Het deeg uitrollen op een dikte van 8 mm.
Onderkant decoreren met Maanzaad, bovenkant met Sesamzaad.
Banen snijden van ca.1 cm breed en 25 cm lang.
Spiraliseren en in stokbroodplaten leggen (om kromtrekken tegen te gaan).
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 58 knusperstangen van 70 gram.