Home » Recepten » Krokante broodjes met Panomix Multikoren Donker

Krokante broodjes met Panomix Multikoren Donker

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling draaien.
Deegtemperatuur 24°C.
Direct afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Eventueel decoreren met Zadenmix.
Narijs 50 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 284 broodjes.


NB. Voor diepvries degen 2% Nordix Super toevoegen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Multik. Donker * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
5.400 g 54 % water
200 g 2 % Gamma Extra

* Panomix Multikoren Donker bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie