Recepten

Kwarkbollen met Jung Basis-Quarkteig in bakring gekleurd

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.000 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

1.250 g   rozijnen

Afwerking

110 g   boter (5 g per stuk)
220 g   castorsuiker (10 g per stuk)
Kwarkbollen met Jung Basis-Quarkteig in bakring gekleurd

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
Direct de vulling doorwerken.
Deegrust 20 minuten.
Afwegen op 400 gram en vormen.
Na het vormen 30 minuten rust en met een scherpe krabber kruislings insteken.
De Bakring Gekleurd er omheen zetten en bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.

Na het bakken bestrijken met boter en overstrooien met castorsuiker.

Uitkomst 22 stuks