Recepten

Malloween Heksenmutsen

Recept

1.000 g   Fantasy RedVelvet Cake
300 g   bloem
450 g   boter
100 g   karnemelk
5 g   ammonium
250 g   Arabesque Blanc 29

Vulling

1.500 g   Mallow
300 g   water

Afwerking

1.500 g   Sweet Glacé Choc Zacht

Decoratie

325 g   Maro 1:2 Rol
Malloween Heksenmutsen

Werkwijze

Meng Arabesque Blanc, boter, ammonium en karnemelk, voeg de Fantasy Red Velvet en de bloem toe.
Meng het tot een deeg, eventueel koelen.
Rol het deeg uit tot een dikte 8 mm. Steek gekartelde koekjes uit met een doorsnede van 5 cm.
Zet de koekjes op een met Carlex gesmeerde bakplaat.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd ca. 17 minuten.

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow met heet water in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa (vloeibaar) minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Spuit op de Red Velvet koekjes een punt Mallow, ca. 17 gram.
Gebruik een grote gladde spuit, bijvoorbeeld 24 mm.
Plaats het geheel in de koelkast en laat het minimaal 1 uur geleren.

Verwarm de Sweet Glacé Choc Zacht tot ca. 35°C.
Doorhalen en na kristallisatie afwerken met een bandje Maro Marsepein.

Uitkomst 105 stuks