Home » Recepten » Meergranenbrood met Panosem Deli 35

Meergranenbrood met Panosem Deli 35

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Meergranenbrood met Panosem Deli 35

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 840 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Vormen en eventueel decoreren.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 18 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

4.000 g 40 % bloem } 100%
3.500 g 35 % Panosem Deli 35 }
2.500 g 25 % volkorenmeel }
150 g 1.5 % bakkerszout
250 g 2.5 % gist
5.000 g 50 % water
300 g 3 % Maestro Wit
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie