Home » Recepten » Mini Prokorn

Mini Prokorn

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Vormen als stokbrood 80 cm lang.
Decoreren met Prokorn Decogries.
Deeg koelen in diepvries 45 minuten.
Verdelen in 16 stuks (van 30 gram).
Insnijden.
Ontdooien en laten rijzen.
Niet te veel narijs.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 54 broodjes.

NB.Extra toevoegingen kunnen de beweringen ten aanzien van Prokorn ongeldig maken.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Panovite Prokorn * } 100%
50 g 5 % gist
590 g 59 % water

* Panovite Prokorn bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie