Recepten

Oranje Kaiserbroodje

Recept

10.000 g 100 % bloem
300 g 3 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
300 g 3 % Jung Combimalz GOLD

Decoratie

540 g   Decoratiegries *

* Oranje gekleurd

Oranje Kaiserbroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 5 minuten.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes na 10 minuten stempelen.
Nat maken en decoreren met gekleurde Decoratiegries.
Ondersteboven op het inschietapparaat of in houten bakken leggen.
Narijs 45 minuten.
Broodjes omdraaien en bakken met stoom.

Oventemperatuur 230C.
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 270 stuks.