Recepten

Pistachecake met Vero Extra Cakepoeder

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.000 g   boter
1.000 g   ei
120 g   Wigo Compound Pistache
5 g   Citroenrasp
5 g   bakkerszout
1 g   groene kleurstof

Vulling

120 g   amandelstaafjes
Pistachecake met Vero Extra Cakepoeder

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur verwerken.

Koude methode.
Boter, eieren, zout, Citroenrasp en Vero Extra Cakepoeder goed mengen met de vlindergard.
Vervolgens 6 minuten in de 2e versnelling opkloppen.
Soortelijk gewicht 875 gram/liter.
Als laatste de Wigo Compound Pistache, groene kleurstof en de Amandelstaafjes doorwerken.

Oventemperatuur 160°C.
Baktijd 60 minuten.

NB. Het geeft een leuk effect om de Amandelstaafjes te weken in iets water gemengd met iets groene kleur.